Andvingens kennel

Blogg

Ett förstapris i Örebro

den 16 juli, 2011 av Alexander

Kategoriserad under: Nova, Tävling

Nova fixade idag ett förstapris!

20110716-082217.jpg

Spårtävling

den 3 november, 2010 av Jan-Ulf

Kategoriserad under: Nova, Tävling

I söndags startade Nova på sin första spårtävling. Jag har aldrig sett hur ett appellspårprov fungerar praktiskt. det fick vi lära oss och det hela gick väldigt bra. Först spårdelen där vi fick 9.5 poäng av 10möjliga av bägge domarna. Sen budföringen 8.5 poäng av bägge domarna. Sen lydnadsbiten som gav 191.5 och 189.0 av domarna. Slutsumma:273.75 poäng. Uppflyttad till lägre klass. Nova blev dagens bästa hund. Jätte jättekul!!

Lydnadstävling

den 4 oktober, 2010 av Jan-Ulf

Kategoriserad under: Nova, Tävling

Igår startade Nova på lydnadsprov i lydnadsklass 1. Det gick mycket bra och vi skrapade ihop 177,5 poäng. Nu har vi vårat LP 1. Det känns väldigt kul så nu fortsätter vi träna till nästa klass. Wilma startade också i lydnadklass 3 men husse bröt. Det fungerade inte så bra. Det var en seg Wilma denna dag.

Jaktprov!

den 25 september, 2010 av Jan-Ulf

Kategoriserad under: Nova, Tävling

Har i helgen startat på jaktprov i sydöstra östergötland. Det gick mycket bra med ett 1:a pris nkl. Det var jättejättekul!!  Nova var riktigt duktig denna dag. Hon var väldigt het på den första enkelmarkeringem men skadade inte viltet. Domarens sammanfattande kritik:Från provets början till dess slut fungerar allt enligt planerna. Visar sig ha ett gediget självständigt arbete och hundens inställning till prov och provmiljö är grundmurat positiv.

Lydnadsstart för Wilma

den 19 september, 2010 av Jan-Ulf

Kategoriserad under: Wilma

Det var ett bra tag sen wilma och jag var ute och tävlade lydnad, tänkte ta upp den tråden igen.

Vi börjar med KM på  klubben Torsdag kväll, det blir lydnads 2an: som lite uppvärmning så får vi se hur det fungerar.

Vidare har vi anmält oss till Lydnadsklass III  Söndagen 3/10 på hemmaklubben (Mönsterås Brukshundklubb) en liten utmaning för det känns ju lite ringrostigt, kan bara husse hålla reda på trådarna så hoppas vi på det bästa.

Jan-Ulf