Andvingens kennel

Blogg

Ett förstapris i Örebro

den 16 juli, 2011 av Alexander

Kategoriserad under: Nova, Tävling

Nova fixade idag ett förstapris!

20110716-082217.jpg

Födelsedag!

den 16 april, 2011 av Jan-Ulf

Kategoriserad under: Nova

Idag 16/4 blir Nova 3 år stort Grattis till alla i Be Active`s kullen. Tänk vad tiden går!! Det blir till att fira med grisöra idag. Wilma fyller 9 år 20/4 Grattis till alla i Aim High kullen.Nu är vi igång med träning på allvar igen. Nova går spårkurs som hon tycker är jättekul. Tränar lydnad på torsdagar på klubben. Tränar jakt också när tid finnes, var och köpte oss en jolle igår till vår vattenträning som är viktigast just nu. Ska träna på nu så vi kan anmäla oss till klubbmästerskapet och Goldenspecialen. En härlig helg ligger framför oss med trädgårdsarbete, grillning och lite hundträning. Önskar alla en GLAD PÅSK.

DSC_8406

Spårtävling

den 3 november, 2010 av Jan-Ulf

Kategoriserad under: Nova, Tävling

I söndags startade Nova på sin första spårtävling. Jag har aldrig sett hur ett appellspårprov fungerar praktiskt. det fick vi lära oss och det hela gick väldigt bra. Först spårdelen där vi fick 9.5 poäng av 10möjliga av bägge domarna. Sen budföringen 8.5 poäng av bägge domarna. Sen lydnadsbiten som gav 191.5 och 189.0 av domarna. Slutsumma:273.75 poäng. Uppflyttad till lägre klass. Nova blev dagens bästa hund. Jätte jättekul!!

Silvermärke

den 22 oktober, 2010 av Jan-Ulf

Kategoriserad under: Nova

Igår var det märkestagning på vår hundklubb. Nova var duktig och fick 192 poäng av 210. Bra jobbat!!  Silvermärket är fixat. Nästa gång tar vi guld i det ingår lydnad och ett spår.

Kennelträff

den 19 oktober, 2010 av Jan-Ulf

Kategoriserad under: Träning

I helgen har vi varit på Be Active´s kennelträff. Mycket givande som vanligt. Vi har tränat linjetag,enkla och dubbla markeringar och dirigeringar. På söndagen gjorde vi ett WT-prov. Alla var domare och gav varann poäng. Jättekul!! Nova har fixat det mesta i helgen och kan mera än matte tror. Även massor med god mat och hundprat med alla trevliga mattar och hussar. TACK!!

Kennelrträff

den 15 oktober, 2010 av Jan-Ulf

Kategoriserad under: Nova, Träning

Nu i helgen är dax för kennelträff i Be Active`s kullen. Riktigt kul att träffa alla igen och träna och prata hund. Alla i kullen är ute på någon form av prov och tävlingar allt från jakt, bruks och workingtest. Det har gått mycket bra också och det är kul.

Lydnadstävling

den 4 oktober, 2010 av Jan-Ulf

Kategoriserad under: Nova, Tävling

Igår startade Nova på lydnadsprov i lydnadsklass 1. Det gick mycket bra och vi skrapade ihop 177,5 poäng. Nu har vi vårat LP 1. Det känns väldigt kul så nu fortsätter vi träna till nästa klass. Wilma startade också i lydnadklass 3 men husse bröt. Det fungerade inte så bra. Det var en seg Wilma denna dag.

Jaktprov!

den 25 september, 2010 av Jan-Ulf

Kategoriserad under: Nova, Tävling

Har i helgen startat på jaktprov i sydöstra östergötland. Det gick mycket bra med ett 1:a pris nkl. Det var jättejättekul!!  Nova var riktigt duktig denna dag. Hon var väldigt het på den första enkelmarkeringem men skadade inte viltet. Domarens sammanfattande kritik:Från provets början till dess slut fungerar allt enligt planerna. Visar sig ha ett gediget självständigt arbete och hundens inställning till prov och provmiljö är grundmurat positiv.